Hjem » Nyt flot resultat hos Skive-entreprenør

Nyt flot resultat hos Skive-entreprenør

Det blev til fremgang på bundlinjen til trods for nedgang i omsætningen hos Skive Anlæg & Entreprenør.

En af brancheforeningen DM&E’s trofaste medlemmer gennem mange år, Skive Anlæg & Entreprenør, er vokset godt til i de senere år. Det har faktisk ført til flere gazelle-placeringer gennem årene, og alene sidste år blev det til en snes flere på lønningslisten, så firmaet i dag beskæftiger 46 medarbejdere. Og det er blevet til endnu et godt år, til trods for usikre tider. Direktør og indehaver Michael Nielsen, siger:

– I første halvdel af året tjente vi for lidt penge. Corona og krigen i Ukraine fik jo priserne til at stige vildt. Det betød, at vi var bundet op på materialepriser i en række projekter. Men til gengæld fik vi rettet noget op på det i andet halvår. Her kunne vi lidt bedre få priserne hjem på projekterne. Så vi er ganske godt tilfredse med et årsresultat på lige under 3 mio. kroner, hvilket er knap 300.000 kr. bedre end året før. Så jeg skal ikke klage, siger han. Firmaet oplyser ikke omsætning, men den er faldet med ca. 10 mio. kroner, oplyser han. Og han tilføjer, at det er mange bække små, der har gjort det muligt at tjene penge til trods.

– Alle har været fokuseret og har givet den en ekstra skalle i året, og når man har fokus på at være effektiv, giver det jo også resultater, siger han.

Inspiration i organisationen

Michael Nielsen har blandt andet hentet god inspiration blandt sin berøringsflade i DM&E, hvor han er mangeårigt medlem. Blandt medlemmerne har der jo også været talt om, hvordan man fokuserer forretningen i en urolig tid.

– Noget af det stærke er foreningens analyser og branchetal. Det er vigtig viden for mig at have, så jeg kan agere i tide og på den rette måde, siger han.

Anlæg og forsyning

Firmaet udfører arbejder inden for anlæg og forsyning, fjernvarme og gas, og som Michael Nielsen, forklarer det:

– Jo mere komplekse, opgaverne er, jo hellere vil vi udføre dem, for det er det, vi er gode til. Vi har kompetencerne i huset til at tage os af specielle opgaver, og det er efterhånden blevet en del af vores DNA, siger han.

Han forklarer, at firmaet har mange forskellige kompetencer i huset, såsom for eksempel en landmåler og en smed.

– Der skal være styr på det, når vi i dag arbejder med projekter som for langt de flestes vedkommende er på en million eller derover. Vi arbejder således i mellemsegmentet, for vi har heller ikke de helt store projekter. Denne størrelse passer vores organisation fint, siger han.

Aktiviteterne dækker geografisk ca. en times kørsel fra virksomheden, men der er dog enkelte undtagelser, fortæller han.

Pæn ordrebog

Ordrebogen er pæn, og der er arbejde til en stor del af året.

– Vi har mange projekter, der kører over lang tid. Eksempelvis har vi fjernvarmeprojekter, der kører hele året ud, og vi har også noget erhvervsbyggeri i gang, siger han.

Ny medejerak

Michael Jensen har netop meddelt, at han har optaget en partner i firmaet, som nu ejer 20 procent. Det er 41-årige Freddie Eiskjær, der nu er medejer.

– Jeg har kendt Freddie i mange år, og vi er trygge ved hinanden. Jeg har brug for at blive aflastet, så vi kan nå det hele, for der er mere at se til, også i ledelsen, når vi har fået denne størrelse, siger Michael Nielsen.

Skive Anlæg & Entreprenør udruller i øvrigt i år en ny grøn strategiplan. Det betyder helt konkret, at virksomheden er blevet udvalgt som én af få i Skive til et grønt projekt, som er iværksat af Business Skive. Her skal virksomheden være med et udviklingsforløb indenfor området.

Michael Nielsen på sit kontor, hvor der i baggrunden hænger et maleri af en lokal kunstner, Lone Boe Nielsen. Hvis man ser meget godt efter, finder man nogle entreprenørmaskiner inde i naturmotivet. Foto: Sigh

Michael Nielsen har gennem årene oplevet stor fremgang i sin virksomhed, fra seks mand til nu 46 medarbejdere. 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Sebastian Skipper Ravn, chefkonsulent, DM&E tel: 7641 3668, mail: sr@dmoge.dk

Adm. direktør og indehaver, Skive Anlæg & Entreprenør, Michael Nielsen, tel. 8980 9201, mail: mn@skiveae.dk

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.