Langesømesse 2022
Hjem » Branchens modigste dyster til Langesømesse

Branchens modigste dyster til Langesømesse

Gå efter motorsavens og udkørselsmaskinens brummen og kom og hep

Ingen Langesømesse uden dyster – og det er lige præcis, hvad besøgende kan opleve på konkurrencepladsen omkring stand 75, hvor skovens erfarne skovmaskinførere duellerer til DM i udkørsel. Derudover fortsætter DSF og DM&E Skov deres egen Skills-konkurrence, som kører på femte år, hvor Danmarks unge skovbrugselever viser deres talenter.

Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) og Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) er i år værter for to konkurrencer, når årets Langesømesse finder sted torsdag den 17. august.

Torsdag den 17. august skal hele 11 skoventreprenører dyste om at vinde sejrstrofæet. Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke og stables et tårn af træklodser. Vinderen er den, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten. Konkurrencen bedømmes af et sagkyndigt dommerpanel, og de tre bedst placerede skovmaskinførere tildeles pokaler efter indbyrdes placering. Desuden er der deltagerpræmier fra mesterskabets sponsorer til de øvrige deltagere. 

Oplev Fyn og Jyllands bedste skovbrugselever dyste om æren og præmierne

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills for skovbrugselever, hvor de unge bl.a. skal løse fire opgaver på tid. Deltagerne skal vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ. Konkurrencen foregår på tid, og der kan blive pålagt straftid, hvis f.eks. “Fældning” resulterer i, at træet lander for langt fra målepinden.

– Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter, skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen, at der er brug for dem i skovbranchen, siger Claus Clemmensen, chefkonsulent for DM&E Skov.

Program for DM i udkørsel af træ ved stand 75

Kl. 09.00: Konkurrencen starter

Kl. 14.30: Forventet afslutning

Kl. 15.00: Præmieoverrækkelse

Program for Skills ved stand 75

10:00 – 12:00 Opstart og indledende heat sættes i gang

13:00 – 14:00 Finaleheat sættes i gang

14:30 – 15:00 Præmieoverrækkelse ved konkurrencepladsen

For yderligere information, kontakt venligst: 
Chefkonsulent – skov, vand og naturpleje Claus Danefeldt Clemmensen, DM&E, tlf.: 4141 0312, mail: cdc@dmoge.dk.

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.