Hjem » Der har da været dage med 50 portioner mad

Der har da været dage med 50 portioner mad

DM&E Junior

Alt disponibelt mandskab er i gang i disse uger på Rostgaard Maskinstation.

Det er travle tider i alle retninger, når man står og skal planlægge høst, såning og en masse opgaver derimellem. Også ’bare’ logistikken af madordningen på maskinstationen.
Det beretter kørselslederassistent Martin Kelp Jepsen, som er en af de tre unge, vi løbende følger i DM&Es brancher i løbet af 2023.

“Nu hvor vi både har fået vand og varme, har der været rigtig meget græs på markerne til de tre snitterhold.”

Der er da lidt gang i det hele for tiden. Der bliver både høstet med fem mejetærskere, sået raps med to såmaskiner, spredt kalk ud, sået efterafgrøder, og så har vi fået vanvittig travlt med græssæsonen, siger han med en lettere underdrivelse, mens vi fanger ham på en aftentur rundt til mandskabet.

Nu hvor vi både har fået vand og varme, har der været rigtig meget græs på markerne til de tre snitterhold. Alt mandskab er i gang, og vi har da været oppe på 50 portioner mad om dagen, fortæller han endvidere.
Som mange andre nok kan nikke genkendende til, har det ikke været lige let alle dage, når der skulle lægges planer.

Det er mest Jørgen, som står for arbejdet med presser og mejetærsker, mens jeg mere står for meget af det med kalk og raps. Det har faktisk været mindre udfordret end andre år. Jeg har lært at få spredt det mere ud, og så har jeg lejet en ekstra såmaskine ind. Problemet er, at vi snart ikke har så meget mere at køre på. Der ligger stadig meget halm derude, som ikke er kørt ind, og så kan vi ikke komme til, siger han og fortæller, at der virkelig er blevet givet gas fra mandskabet. Derfor ser det også ud til, at de i denne uge når alt det, som de forventede ved ugens start.

Og det så ellers meget hektisk ud, siger han, mens vi taler med ham en torsdag aften, hvor han også har lovet at hoppe på frakørselsvogn sidst på aftenen.
Det er dog ikke arbejde det hele denne sommer.
En uges ferie er det nemlig også blevet til. Den blev planlagt og eksekveret med få dages varsel i slutningen af juli.

På det tidspunkt havde vi en uge, hvor det regnede meget. Der var faktisk næsten ikke nogen, som ringede til os på telefonen, og så så vi pludselig et tilbud på et krydstogt. To dage senere var jeg og kæresten afsted, forklarer han.
Ugen efter var han lidt spændt på, om vejrliget gjorde noget gavnligt for, at der kunne køres, når han var landet igen. Det havde han trods alt ikke behøvet at bekymre sig om.

Da jeg kom mandag morgen, så sagde de, at det var dejligt at se mig igen, og så var det ellers ud og afløse på snitteren, griner han.

Læs mere om hvad DM&E Junior er og hvad du kan få ud af at være med

For yderligere information, kontakt venligst Jens T. Guld, jtg@dmoge.dk, +45 7641 3661

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.