Hjem » Brancheforening har succes med erfa-klubber

Brancheforening har succes med erfa-klubber

Udveksling og deling af erfaringer og viden er en vigtig del i brancheorganisationen DM&E, og her spiller erfa-klubberne en afgørende rolle. DM&E’s medlemsvirksomheder har opnået succes ved at deltage i de faglige netværk, hvor de bliver udfordrede og får inspiration til virksomhedens udvikling. Og emnerne, som kommer op på erfa-møderne, spænder vidt fra ledelse og økonomi til konkrete faglige spørgsmål. Derudover mødes klubberne til et årligt regnskabsmøde, hvor de analyserer på det forgangne år.

Blandt DM&E’s medlemskreds er der i dag ca. 100 DM&E-medlemmer fordelt over 20 aktive klubber, der mødes regelmæssigt. Virksomhederne kommer med efter, at de har været i kontakt med DM&E’s konsulenter, der efterhånden har mange års erfaring i, hvordan grupperne matches bedst.

– Med vores erfaring har vi en ret god fornemmelse for, hvordan grupperne får succes. Derfor matches de efter en række kriterier. Vi kigger af hensyn til den indbyrdes konkurrencesituation blandt andet på en god geografisk spredning, der samtidig giver mulighed for at få erfaringer fra et lokalmiljø, man ikke kender så godt, forklarer DM&E’s branchedirektør Bent Juul Jørgensen.

Andre forhold og kriterier brancheforeningen kigger på, når de sammensætter grupperne, er ’kemi’ mellem deltagerne, alder samt virksomhedernes struktur og størrelse.

Netværk er alfa og omega

Som virksomhedsejer er et godt netværk en vigtig forudsætning for forretningsmæssig succes, og her er erfa-klubberne én af flere måder, hvorpå man kan udbygge sit professionelle netværk.

Ifølge brancheorganisationen bruger deltagerne ofte hinandens netværk til løsning af konkrete opgaver, eller hvis der opstår problemstillinger, hvor de kan hjælpe hinanden. Samtidig nyder deltagere godt af at lytte til nye vinkler på emner, som betyder de kan finde nye muligheder – eller blot bekræfte, at de er på rette spor.

Henrik Nielsen, der er indehaver af Allestrup Maskinstation, er medlem af to erfa-klubber. Grupperne er forskellige, men giver værdi på hver deres måde, fortæller han.

– Den første har givet mig nogle gode venskaber, mens den anden er meget talnørderi. Begge giver nogle rigtig gode netværk, siger han og forklarer, at det uden tvivl gavner forretningens bundlinje.

– Det er en effekt, som du ikke lige kan sætte tal på, men bare det, at du har nogen, hvor du kan snakke frit ud af posen og få noget sparring, når du har en idé om en ændring på maskinstationen, betyder noget, siger han.

Skal han pege på helt konkrete investeringer, som har sin rod fra erfa-klubberne, er det for eksempel inspiration fra kolleger i erfa-klubberne, som førte til indkøb af selvkørende gyllenedfældere og udstyr til crimpning af korn.

Tilbyder regnskabsanalyse og tovholderfunktion

DM&E stiller op med en »erfa-pakke« med forslag til, hvordan grupperne kan strukturere mødestrukturen, forslag til dagsordener, sørge for interne og eksterne indlæg samt opfølgning på gruppens udvikling. Mod betaling kan gruppen også trække på benchmark af regnskaber og tovholderfunktion.

For yderligere information, kontakt venligt branchedirektør Bent Juul Jørgensen. Direkte telefon: +45 7641 3678. Mail: juul@dmoge.dk.

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.