Hjem » DM&E – et fællesskab, der deler lokale holdninger:

DM&E – et fællesskab, der deler lokale holdninger:

Autorisationsgebyr er et engangsbeløb og en billig adgangsbillet til et lukket marked

1. september var for nogen en dag der gav himmelvendte øjne, da gebyrerne igen steg, for at søge om autorisation på el-, gas-, vvs- og kloakområdet. En stigning, som brancheorganisationen DM&E og lokalforening DM&E Himmerland, kæmper for og mener at man skal vende til en fordel og se som en adgangsbillet til et ellers meget lukket marked. Lobbyarbejde, mærkesager og politiske kampe er en vigtig del i brancheorganisationen DM&E, og her spiller lokalforeningerne en afgørende rolle.

Flere medier skrev også om den politiske side af sagen, og at stigningen på autorisationsgebyrerne går imod iværksætterstrategien – om at få flere til at starte som selvstændig. Lokalforeningsformanden Niels Rüsz, hos DM&E Himmerland har udtalt sig og mener at vi skal se anderledes på det.

– I bund og grund tror jeg altid, at gebyret har været for billigt. Det er et engangsbeløb, og hvis du deler det ud over de år du har tænkt dig at være selvstændig, så er det jo ingenting, siger Niels Rüsz og fortsætter;

– Vi skal nok som branche være bedre til at huske på, at vi nok er en lukket loge, vi er de eneste, der må arbejde med kloak – det er ikke sådan at andre kan stjæle arbejdet. Vi skal huske på, at vi er de eneste der har autorisation. Vi har ikke helt den samme konkurrence, som der er i andre lande. Men jeg kan godt se at det kan virke voldsomt, at man lader det stige indenfor så få år, og så lyder 400% jo af meget lige pludseligt, afslutter han.

Et mødested der stiller dig stærkere lokalt og fagligt

DM&E øver indflydelse på alt det, der påvirker medlemmernes vilkår som virksomheder. Det gøres i direkte dialog med politikere og myndigheder i forbindelse med nuværende og kommende lovgivning.

De lokale foreninger sørger for, at medlemmerne deler erfaringer, og at ønsker og forslag når frem til behandling i hovedorganisationen. Hvert år arrangerer lokalforeninger ture, arrangementer og træf, for medlemmer der arbejder indenfor maskinstations-, entreprenør- og skovbranchen.

– I DM&E Himmerland prioriterer vi et godt kollegaskab. Hvert år inviterer vi til en række lokale arrangementer, der sikrer det lokale sammenhold, skaber netværk og giver inspiration til alle medlemmer, siger Niels Rüsz, og fortsætter;

– Det er godt at komme rundt og se og ikke mindst høre, hvordan andre tackler at drive f.eks. maskinstation, samt at få gode ideer om værksteds- kontorindretning, opbygning af lager osv. At komme rundt kan give en gode ideer eller det modsatte, af forskellige opfindelser, afslutter han. 

Indflydelse på rammevilkår for bedre og mere enkel virksomhedsdrift

Gennem politisk interessevaretagelse, udvikling af værktøjer og direkte rådgivning er målet at lette dagligdagen for medlemsvirksomhederne. Brancheorganisationen omfatter mere end 700 medlemsvirksomheder indenfor entreprenører, maskinstationer og virksomheder indenfor skovdrift, der bor og arbejder over hele Danmark. DM&E er opdelt i 14 regioner, samt én specialforening, der serviceres af hovedorganisationen i Vejle, for at sikre fokus, nærvær og regional indflydelse.

For yderligere information, kontakt venligst branchedirektør Bent Juul Jørgensen, juul@dmoge.dk, +45 7641 3678 eller Niels Rüsz, formand i DM&E Himmerland, nr@nrkloak.dk, +45 2081 2477.

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.