Hjem » Graver ud til kæmpe svinestald

Graver ud til kæmpe svinestald

I vores føljeton med de unge fra branchen beretter Frederik Sørensen om udgravningen af 5.000 kvadratmeter grisestald og om læretiden hos S.D. Kjærsgaard.

27-årige Frederik har sin daglige gang på Lindaa-Balle Maskinstation A/S. Et familieforetagende, hvor tredje generation – fætre og kusiner – klarer ærterne, og generationsskiftet til Frederik, broderen Rasmus Sørensen og fætter Emil Sørensen er godt i gang.

Hvad sker der lige nu?

– Jeg laver lidt forskelligt og er tilknyttet flere opgaver, blandt andet Studstrup-værket. Det meste af tiden lige nu går dog med at grave ud til 5.000 kvadratmeter grisestald. Vi er i gang med tre nye grisestalde ude på den anden side af Fårvang tæt på Hammel, siger han.

På opgaven er vi inde som jord- og kloakentreprenør, hvor vi graver ud og skal flytte en del jord, siger han og fortæller, at der nok er beskæftigelse et par måneder her fremover på det projekt. Han har tidligere været i lære ved S. D. Kjærsgaard. Han blev uddannet i 2017 og har siden da arbejdet fire år ved maskinstationen.

Jeg fungerede som udkørende montør og hjalp kunder med fejlfinding forskellige steder i Danmark, men S.D. Kjærsgaard havde også kunder i Norge og Sverige, så derfor gik turen tit også dertil. Som regel var det dag-til-dag opgaver, men hvis det var større opgaver, eller opgaverne trak ud, overnattede jeg bare, fortæller han. Derudover gik vejen også forbi flere store maskinstationer, blandt andet Rostgård og Langelund.

Det er sjovt, når man selv kommer fra en maskinstation, at komme ud på andre maskinstationer og se, hvordan de gør det, siger Frederik.

I de to år, Frederik var ved S.D. Kjærsgaard, nåede han også at være med til at starte en ny afdeling op i Karlslunde, hvor de skulle se, om det var noget. Så turen gik troligt fra Aarhus til Sjælland hver dag for at finde ting til afdelingen og få den op og køre.

→ Læs mere om DM&E Junior her

Frederik Sørensen er uddannet
entreprenør-maskinmekaniker.

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.