Hjem » Vigtigt med en høj faglig standard

Vigtigt med en høj faglig standard

→ Lige nu er DM&E Entreprenør aktuel i branchemagasinet Teknik & Miljø (side 58 & 59).

Her kan du læse historien om, hvordan Horsens Kommunes Natur & Miljøafdeling har haft succes med at sende sine medarbejdere en tur på skolebænken for at læse et modul i den kloakmesteruddannelse, som udbydes af Learnmark Efteruddannelse. Kurset bød desuden på tre dage ude i marken, hvor arbejdet foregår. Og det har styrket samarbejdet mellem kommunen og kloakbranchen.

Spildevandshåndtering i det åbne land kræver nemlig en god kommunikation mellem kloakmestre og kommunens Natur & Miljøafdeling. Men det er ikke altid nemt, for de to parter har forskellige baggrunde og forventninger til dokumentationen af arbejdet. Det kan skabe misforståelser og forsinkelser i processen. Derfor valgte afdelingsleder i Horsens Kommunes Natur- og miljøafdeling for overfladevand, Christina Skipper, at sende sine medarbejdere i afdelingen, som har den direkte kontakt med dem, der udfører arbejdet ude i marken, på kloakmesteruddannelse.

Biolog på kloakmestermodul

Trine G. Jensen, der er uddannet biolog, der har været afsted på kurset, hun siger: – Det har givet mig en helt anden tilgang til kommunikationen med aktørerne ude i felten, for jeg har dels fået en bedre forståelse for det, de står med, og jeg har også kunnet give dem en bedre forståelse af, hvorfor jeg skal bruge dokumentationen fra dem, siger hun.

– Vi vil som brancheorganisation gerne være med til at højne det faglige niveau i det arbejde, der udføres af vores medlemmer på spildevands- og kloakområdet. En del af arbejdet – og dermed en del af kvaliteten, er jo den dokumentation og myndighedsbehandling, der skal finde sted, og jo mere effektiv den er, jo mindre tid spildes der både hos entreprenøren og hos kommunen, som jo har et stort arbejdspres med sagsbehandling”, siger Sebastian Ravn, chefkonsulent Entreprenør.

Læs eller genlæs hele artiklen her


Se nyheder med samme emne

Klik på det emne du finder interessant og se andet spændende indhold


Læs også:

    Kontakt os

    Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.