Hjem » Kloakmesse 2024: DM&E lancerer ESG-værktøj til at styrke kloakmestres grønne profil

Kloakmesse 2024: DM&E lancerer ESG-værktøj til at styrke kloakmestres grønne profil

ESG og bæredygtighed er aktuelle emner i disse dage. DM&E har udviklet et nyt værktøj, som gør det nemt og effektivt for dig som kloakmester at kortlægge din virksomheds ESG-rejse mod en mere bæredygtig tankegang og kultur i din forretning. Værktøjet til ESG-rapportering hedder ESG+, og du kan lære mere om det på ”scenen” til årets Kloakmesse.

Som kloakmester har du en unik mulighed for at bidrage til den grønne omstilling og samtidig styrke din forretning. Men hvordan påvirker ESG – det vil sige miljø, sociale forhold samt ledelse – din forretning, og hvordan kan du bruge den innovative løsning ESG+ til at fremme bæredygtighed og grøn omstilling? Det vil du kunne komme og høre mere om på Kloakmessen torsdag og fredag kl. 11.30 i denne uge, hvor virksomhedsrådgiver i DM&E, Jens Guld, indtager ”scenen” og giver landets kloakmestre viden om, hvordan du med det effektive værktøj nemt og hurtigt lave din egen ESG-rapport for din virk­somhed og få en hand­lingsplan for dine indsat­ser på området.

–  ESG handler i korthed om bæ­redygtig forvaltning af de ressourcer, der anvendes i virksomhederne og i sid­ste ende hos den enkelte forbruger. Og konkret ople­ver vi særlig interesse fra bl.a. bygherrer og banker, der vurderer din virksom­heds arbejde med bære­dygtighed. Og derfor har vi udviklet dette værktøj, som kan give dig en nem opstart på ESG-arbejdet, siger Jens Guld, virksomhedsrådgiver i DM&E.

En del af din forretningsudvikling

Der er generelt blevet mere opmærksomhed på grøn omstilling, bæredygtighed og ESG-rapportering i samfundet. Derfor støder mange virksomheder på kunders spørgsmål og krav om reduktion af CO2-udledning, elever, arbejdsforhold, biodiversitet og så videre.

– Samfundet fokuserer mere og mere på, hvordan vi behandler medarbejdere og følger moralske og etiske principper. Klimaet er også et vigtigt emne, fordi ekstremt vejr viser konsekvenserne af øget udledning af drivhusgasser, siger Jens Guld og fortsætter;

– De største virksomheder skal snart følge nye regler om bæredygtighedsrapportering som følge af CSR-direktivet fra EU. Det betyder, at de vil stille krav til deres værdikæder og dermed deres leverandører og samarbejdspartnere. Og derfor skal din virksomhed være klar til at levere ESG-data til dine samarbejdspartnere.

Bare følge med eller strategisk mulighed?

Ifølge brancheorganisationens ekspert, Jens Guld, handler det om at se de muligheder og nye forretningsområder den grønne dagsorden giver.

– For eksempel giver det god mening at reducere brændstofforbruget igennem ændret adfærd i forbindelse med mindre tomgang og ændret kørestil. Det giver både bedre økonomi og reduceret CO2-udledning. Og essensen i værktøjet er at komme i gang med at tænke og arbejde i den retning – altså før vi når derhen, hvor det bliver et reelt krav. Men har du behov for ekstern finansiering – f.eks. i banken, så er der allerede en forventning om, at ESG-rapporten er en del af din forretningsstrategi, fastslår han.

Faktaboks:

  • Værktøjet er gratis for alle medlemmer i DM&E.
  • Du er velkommen til at komme forbi DM&E’s stand på plads A-1020 og se værktøjet og få en demonstration.
  • Udover en præsentation af ESG+ vil DM&E også fortælle interesserede messegæster om en ny tre-årlig entreprenøruddannelse, der starter op den 27. maj i år. Lyt med på scenen torsdag kl. 10.00 og fredag kl. 14.00.

For yderligere information, kontakt venligst:
Virksomhedsrådgiver Jens Guld. Mail: jtg@dmoge.dk, tlf.: +45 7641 3661.

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.