Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem

 

Sidst rettet: 26/1-2022

Skybrudssikring

Der er udkommet to nye rørcenteranvisninger i skybrudssikring hhv. Rørcenteranvisning 020 "Skybrudssikring af bygninger" og anvisning 021 "Kælderoversvømmelser - sikring mod opstigende kloakvand"

Orbicon har sammen med Teknologisk Institut udgivet vejledningerne, som er målrettet teknikere, rådgivere, entreprenører og kloakmestre. 

Anvisning 020 vejleder i, hvordan skybrudssikringen kan gennemføres. Den giver praktiske eksempler, handleplaner med gode råd og tjeklister med løsninger til, hvis skaden skulle ske.

Anvisning 021 om kælderoversvømmelser koncentrerer sig om reglerne for sikring mod opstigende kloakvand. Netop disse regler er ændret, og denne anvisning præciserer de nye regler om, hvad man må og ikke må. Desuden giver anvisningen eksempler på en god og simpel teknisk løsning, for eksempel i form af en effektiv højvandslukker med to lukkemekanismer i stedet for blot en enkelt. 

Rørcenteranvisningerne kan downloades gratis herunder:
Rørcenteranvisning 020-Skybrudssikring af bygninger september 2013 
Rørcenteranvisning 021-kælderoversvømmelser sikring mod opstigende kloakvand september 2013

Hjemmeside om skybrudssikring

Bygningsejere kan nu få gode råd og konkrete eksempler på, hvordan man kan sikre huse og ejendomme mod oversvømmelser efter skybrud. Det kan du via hjemmesiden Skybrudssikringerafbygninger.dk hvor løsningerne er indsamlet af Teknologisk Institut. 

Hvis du selv har lyst til at foretage et skybrudstjek af din ejendom, kan du finde en tjekliste her: Tjekliste for skybrudssikring af bygninger

Hvis du som medlem har spørgmål i forbindelse ovenstående emner, er du velkommen til at kontakte DM&E på post@dmoge.dk eller tlf. 75 85 83 55