Udbuds- og tilbudsregler
Herunder findes relevante regler inden for udbud og tilbud. Hvis du som medlem har brug for rådgivning i forbindelse med offentlige udbud eller tolkning af reglerne er du velkommen til at kontakte DM&E på 7585 8355.
Udbudsloven
Udbudsloven sætter rammerne for, hvordan offentlige ordregivere skal købe ind. Intentionen med en dansk udbudslov er, at sikre den bedst mulige udnyttelse af de offentlige midler gennem en effektiv konkurrence om opgaverne.
Udbudsloven LOV nr 1564 af 15/12/2015
Konkurrencestyrelsens - Vejledning om udbudsreglerne
Forsyningsvirksomhedsdirektivet
Forsyningsvirksomhedsdirektivet gælder for varer, tjenesteydelser og bygge- og anlægsopgaver over tærskelværdien for EU-udbud på forsyningsområderne (dvs. energi, vand, transportforsyning mv).
Forsyningsvirksomheds-direktivet BEK nr 1624 af 15/12/2015
Tilbudsloven: Danske regler for udbud
Tilbudsloven regulerer indgåelse af offentlige bygge- og anlægskontrakter under tærskelværdien. Tilbudsloven gælder for indkøb af varer, tjenesteydelser og bygge- og anlægsarbejder, som ikke er omfattet af EU´s udbudsdirektiver.
Lov om håndhævelse
Bekendtgørelse af lov om klagenævnet for udbud
Stand-still periode
Stand-still perioden er en obligatorisk pause mellem, at vinderen af et givent udbud er fundet, indtil der officielt kan skrives kontrakt.
Læs mere om stand-still perioden her
Tro- og loveerklæring
Tro- og loveskabeloner
Serviceattest
Erhvervsstyrelsen koordinerer indsamlingen af oplysninger fra andre offentlige myndigheder i forbindelse med virksomheders tilbud på offentlige udbud.
Ordningen skal sikre, at virksomhederne kun skal benytte én indgang til det offentlige ved indhentning af oplysninger, erklæringer mv. til brug ved afgivelse af tilbud på offentlige udbud. Når oplysningerne er indhentet, udarbejder Erhvervsstyrelsen en offentlig "serviceattest" til virksomheden.
Virksomhederne vil altså kunne nøjes med at rette henvendelse til Erhvervsstyrelsen - og anmode om en serviceattest - når de skal indhente oplysninger hos offentlige myndigheder til brug for afgivelse af tilbud på offentlige udbud. Erhvervsstyrelsen vil herefter kontakte de relevante myndigheder, d.v.s. ATP, skifteretten, SKAT samt kriminalregistret.
Serviceattest - Anmod Erhvervsstyrelsen om serviceattest her
Klager
Klagenævnet for udbud kan behandle klager over udbud. Klagenævnet tager stilling til overtrædelse af udbudsreglerne og kan bl.a. idømme bøder og erstatninger.