Menu - For Responsive


› Medlemslogin › Bliv medlem
Sidst rettet: 19/1-2022

PEFC-sporbarhedscertificering

Danske Maskinstationer og Entreprenører har pr. 18. maj 2017 opnået en Multisite PEFC sporbarhedscertificering.

PEFC (Programme for Endorsement og Forest Certification schemes) er et frivilligt værktøj til skovejere, der ønsker at kunne dokumentere en bæredygtig drift af skoven og til virksomheder, der ønsker at støtte en bæredygtig skovdrift og samtidig ønsker at dokumentere, at der er styr på sporbarheden af de træprodukter, der anvendes i produktionen eller videresalg.

PEFC stiller krav til, at træet skal kunne spores hele vejen gennem produktionen fra de certificerede skove til skoventreprenør/anlægsentreprenør/forhandler og til sidst til forbrugeren. Derfor skal dem der ønsker at sælge og forarbejde PEFC-produkter have et sporbarhedscertifikat.

DM&E Skov støtter op om PEFC sporbarhedscertifikat og tilbyder nu sporbarhedscertificering for foreningens medlemmer i en multisitecertificering.

 
 pefc logo

Multisitecertificering er en gruppecertificering - i dette tilfælde med DM&E Skov som gruppeleder. At det er samlet i en gruppecertificering gør det nemmere og billigere for det enkelte medlem at blive certificeret, hvilket stemmer overens med DM&E's holdning om at gøre det nemmere at være entreprenør eller maskinstation.

PEFC mærket og logo’et må kun anvendes, hvis det kan dokumenteres, at driften af skoven foregår på en bæredygtig måde, og hele produktionskæden skal desuden kontrolleres for at sikre troværdigheden.

Hvem kan blive certificeret

Alle medlemmer, der ønsker at kunne dokumentere deres bæredygtighed i forbindelse med salg og forarbejdning af træ kan blive sporbarhedscertificeret. Det kan være skoventreprenører, der køber og sælger træ, men også entreprenørvirksomheder der ønsker at profilere bæredygtighed i de træprodukter de producere, fx over for kommuner.

Dansk Maskinstationer og Entreprenørers CoC-certificeringskode: NC-PEFC/COC-025953

Certifikat kan ses her: Danske Maskinstationer og Entreprenører PEFC COC Certificate 18.05.2017.pdf 

Kontakt Claus Clemmensen cdc@dmoge.dk for mere information.