Hjem » Jakob Møllenberg og Marius Eg Larsen er bedst i skoven

Jakob Møllenberg og Marius Eg Larsen er bedst i skoven

Sidste års mestre i DM i udkørsel af træ og Skovbrugsmesterskaber for elever strålede igen på sejrsskamlen under gårsdagens Langesømesse. Med solen skinnende ned på dem og publikums jubel i ørerne lykkedes det dem endnu engang at blive de bedste i deres felt.

Der var kamp til stregen, da otte af Danmarks dygtigste og mest erfarne skovmaskineførere dystede på konkurrencebanen ved DM&E og DSF’s stand under Langesømessen i går. Hvert år mødes branchens mest erfarne op for at vise deres talenter og for at vise erhvervet frem for messens gæster. I år duellerede de i en John Deere 1210G, og nerverne var tydelige blandt dualisterne. Og det er der god grund til, for det er kun få sekunder, der skiller dem ad, når de skal dyste i hurtiglæsning af et antal stokke, præcisionslæsning og endeligt mestre den svære disciplin at lave tårnbygning, hvor de med kranen skal stable et tårn af hele og delte klodser.

Jakob Møllenberg forbliver branchens bedste 3. år i træk

Jakob Møllenberg deltog for første gang i konkurrencen i 2022, hvor han som debutant snuppede sejren. Det er nu 3. år i træk, at han snupper den prestigefyldte vandrepokal med hjem – i år med en tid i finaleheatet på 9 minutter og 37 sekunder.

– Jeg kunne godt mærke nerverne. Vi ligger jo ultratæt, og jeg ved jo, at det kun er få sekunder, som afgør, hvem der løber med sejren, siger Jakob Møllenberg, der til daglig arbejder hos Haderup Skovservice.

Sølvet gik til Morten T. Jørgensen fra Fyns Maskinskovning med tiden 10 minutter og 23 sekunder, og 3. pladsen gik til Jens Frederiksen fra Svanninge Skovservice A/S med tiden 13 minutter og 58 sekunder.

Marius Eg Larsen gør det igen

Sidste år var det blot et enkelt sekund, der gav ham sejren. Men i år vandt han med et helt minut foran andenpladsen. Sejren til Skovbrugsmesterne for elever gik nemlig til Marius Eg Larsen, som læser til Skov- og Naturtekniker på Skovskolen i Djursland. Han drømmer om at bruge sine talenter som skovarbejder og arborist.

Interessen for skovbrug har Marius blandt andet fra sin farfar, der drev Nørre Broby Savværk, som har været i familiens eje i 150 år.

– Som lille dreng var jeg ret fascineret af savværket. De store rundsave og de kæmpe stykker tømmer, der lå og ventede på at blive savet op. Det gjorde indtryk på mig, fortæller Marius.

Læs portrættet af Marius Eg Larsen her.

Interessen for konkurrencen vokser

I år var der hele 11 deltagere, som var klar på at dyste. Konkurrencen går ud på, at de skal skifte kæden på deres motorsav og vende sværdet. Derefter skulle de afgrene et træ, før de skulle skære tre til fem centimeter tykke skiver af en vandretliggende stamme. Til sidst skulle de fælde et træ, som skulle ramme præcist mellem to pæle, inden de drønede tilbage til start. Mellem hver opgave skulle saven desuden slukkes.

Der var flere præmier til alle deltagere. Førstepræmien til Skovbrugsmesterskaber for elever var en spritny motorsav fra Husqvarna.

En hjertelig tak til alle årets sponsorer ved DM i udkørsel af træ samt Skovbrugsmesterskaber for elever: Husqvarna, TP, OK, Ponsse, Q8, Super Dæk, Skovdyrkerne, Special Maskiner, HedeDanmark og Valtra.

For yderligere information, kontakt venligst Claus Clemmensen, [email protected], +45 7641 3662.


Se nyheder med samme emne

Klik på det emne du finder interessant og se andet spændende indhold


Læs også:

    Kontakt os

    Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.