Hjem » Pressenyt

Pressenyt

1. maj 2024

Undgå tvister med klare salgs- og leveringsbetingelser

Langelund Maskinstation deler her erfaringerne fra en situation, hvor det gik galt med et parti foder, som de var med til at fremstille.

→ Læs mere
7. marts 2024

Formandsskifte i DM&E - Niels Rüsz bliver ny formand

Niels Rüsz, Himmerland er i dag valgt som formand for DM&E på et konstituerende bestyrelsesmøde i Vejle. Videreudvikling af organisationens vækstrejse og kontakt til medlemmerne står øverst på den nye formands dagsorden.

→ Læs mere
20. februar 2024

ESG i fokus hos fynsk entreprenør

Hos Myllerup Entreprenør A/S ved Assens er der fuld fart på. Der er stor travlhed, men også et stort fokus på at forberede virksomheden til fremtidens krav om CO2-reduktion, ESG og verdensmål.

→ Læs mere
22. januar 2024

Kloakmesse 2024: DM&E lancerer ESG-værktøj til at styrke kloakmestres grønne profil

ESG og bæredygtighed er aktuelle emner i disse dage. DM&E har udviklet et nyt værktøj, som gør det nemt og effektivt for dig som kloakmester at kortlægge din virksomheds ESG-rejse mod en mere bæredygtig tankegang og kultur i din forretning. Værktøjet til ESG-rapportering hedder ESG+, og du kan lære mere om det på ”scenen” til årets Kloakmesse.

→ Læs mere
19. januar 2024

Vådt vejr og høje omkostninger udfordrede brancherne i 2023

Rank og rutineret gik DM&E’s formand, Søren Ulrik Sørensen, på talerstolen på Vingsted Hotel og Konferencecenter den 19. januar, hvor DM&E holdt årsmøde.

→ Læs mere
16. januar 2024

Nu får du som medlem af DM&E penge tilbage

Da der er stort overskud i brancheorganisationen DM&E, har bestyrelsen besluttet at tilbagebetale 8 procent af medlemskontingentet for 2022/2023.

→ Læs mere
5. januar 2024

DM&E Vidensdage samler landets skoventreprenører til et kig på fremtidens ledelse: Hvad kræver det at arbejde og lede mod et fælles mål?

Som skoventreprenør er det vigtigt at kigge ind i fremtiden, da tilgangen og lovgivningen til naturpleje er i løbende udvikling. Den grønne branche oplever også, at det kan være svært at tiltrække ny arbejdskraft, så hvordan navigerer vi i fremtiden, og kan vi vende udfordringer til muligheder?

→ Læs mere
5. januar 2024

DM&E Maskinstation med gennemgående tema på DM&E Vidensdage: Hvordan styrker vi den moderne maskinstation?

Maskinstationerne er som nøgler i et spil, der åbner døre for nye muligheder. De bidrager med løsninger, både nu og i fremtiden. Men er der samklang, mellem det der rører sig i virksomhederne og de tiltag der kommer fra regeringen?

→ Læs mere
5. januar 2024

Entreprenører og kloakmestre skal opdateres på viden om ansvar og standarder i branchen til DM&E Vidensdage

Fremtiden kommer til at byde på flere krav om dokumentation, fordi hvem har ansvaret hvis en ledning bliver beskadiget under et gravearbejde, og hvad stiller du op med de hvide mærker på indersiden af kloakrør? Til DM&E Vidensdage inviterer DM&E Entreprenør indlægsholdere ind, der leverer viden og værktøjer til at håndtere problematikken på forkant.

→ Læs mere
2. november 2023

Europas maskinstationer og entreprenører styrker samarbejdet

Brancheorganisationen for Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E, var i år vært da sekretariatsledere og bestyrelsesmedlemmer fra den europæiske brancheorganisation CEETTAR, gæstede det danske kontor i Vejle. Møderne blev afholdt, for at diskutere fælles udfordringer og muligheder for maskinstationer, entreprenører og skoventreprenører i Europa.

→ Læs mere
23. oktober 2023

Sådan undgår du bøder og frakendelse af kørekort, når du kører med jorddumperen

Som entreprenør lejer eller ejer du en jorddumper til dine projekter, men ved du også, hvordan du må bruge den? Hvis du skal køre med en jorddumper, skal du være opmærksom på, at der gælder forskellige regler for kørsel på og udenfor vejen. Og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du overtræder reglerne, som f.eks. bøder eller frakendelse af kørekortet.

→ Læs mere
16. oktober 2023

DM&E lancerer ny entreprenøruddannelse

Lær alt om rør og entreprenør-arbejde med ny treårig entreprenøruddannelse, der giver dig alle de kompetencer, du skal bruge for at løse branchens udfordringer nu og fremover.

→ Læs mere
12. oktober 2023

DM&E - et fællesskab, der deler lokale holdninger:

1. september var for nogen en dag der gav himmelvendte øjne, da gebyrerne igen steg, for at søge om autorisation på el-, gas-, vvs- og kloakområdet. En stigning, som brancheorganisationen DM&E og lokalforening DM&E Himmerland, kæmper for og mener at man skal vende til en fordel og se som en adgangsbillet til et ellers meget lukket marked. Lobbyarbejde, mærkesager og politiske kampe er en vigtig del i brancheorganisationen DM&E, og her spiller lokalforeningerne en afgørende rolle.

→ Læs mere
11. oktober 2023

Gevinst i banken med nyt overblik i hånden

Hos Egekærslund har udarbejdelsen af en ESG-rapport givet bonus i banken og kraftigt nedslag i dieselforbruget. Det var ikke en pludselig indskydelse en aften på Egekærslund, at virksomheden nu er blandt de første DM&E-virksomheder med en ESG-rapport i hånden. Det hele startede meget konkret. Udsigten til en grøn gevinst. Det gælder om at starte et sted og få nedfældet og analyseret, hvem man er, og få sat sig nogle håndgribelige mål.

→ Læs mere
18. september 2023

Brancheforening har succes med erfa-klubber

Blandt DM&E’s medlemskreds er der i dag ca. 100 DM&E-medlemmer fordelt over 20 aktive klubber, der mødes regelmæssigt. Virksomhederne kommer med efter, at de har været i kontakt med DM&E’s konsulenter, der efterhånden har mange års erfaring i, hvordan grupperne matches bedst.

→ Læs mere
25. august 2023

Regnvandskonsulenter i DM&E deler ud af ekspertråd om klimatilpasning på H&L-messe

Endnu engang slår fagudstillingen Have & Landskab portene op til tre dage med alt til den grønne branche, og DM&E Entreprenør og Kloakmester er naturligvis med som udstiller.

→ Læs mere
24. august 2023

DM&E med klart budskab - Få styr på ansættelsesbeviset

D. 1. juli var en skelsættende dag for arbejdsgiverne, da der her kom nye regler for ansættelsesbeviser. De nye regler betyder, at den nyansatte, der arbejder mere end tre timer pr. uge, skal have en kontrakt i hånden indenfor en uge, i modsætning til førhen, hvor det var en måned. En ting er at få lavet en ansættelseskontrakt, noget andet er at få lavet én, der tager udgangspunkt i såvel branchens behov som parternes aftalte rammer for ansættelsen. Selvom der er et hav af muligheder for at hente skabeloner ned, er det dog ikke altid det mest hensigtsmæssige. Ifølge Christian Duborg, der er arbejdsmiljøkonsulent i DM&E, er der nemlig en række faktorer, der spiller ind i udarbejdelsen af ansættelseskontrakten.

→ Læs mere
23. august 2023

Med en særtransporttilladelse og rådgivning fra DM&E kan din roemaskine køre lovligt i sæsonen

Efter fem års lobbyarbejde kan roemaskiner køre lovligt på vejen.

→ Læs mere
20. august 2023

Flere unge skovbrugselever viser deres talenter og passion for skovdrift i konkurrence

Der var opbakning som aldrig før til konkurrencerne ”DM i udkørsel af træ” samt ”Skills for Skovbrugselever” torsdag den 17. august til Langesømessen på Fyn. Her kæmpede skovens erfarne maskinførere samt unge skovbrugselever fra Skovskolen om æren, præmierne og for deres fag.

→ Læs mere
10. august 2023

Skovens yngste fagfolk skærer igennem på HL23

Torsdag den 31. august bliver der skabt historie på Have & Landskab, når Skovbrugsmesterskaberne for elever før første gang afholdes på udstillingen. Konkurrencen afholdes passende nok på Have & Landskabs særlige område for Skovudstyr og -maskiner, men man kan også bare gå efter lyden af arbejdende motorsave. Mange af disciplinerne i mesterskaberne kræver nemlig en kyndig hånd med sværdet, fortæller underviser og vejleder Matias Skov Jonesen fra Skovskolen ved Københavns Universitet.

→ Læs mere
8. august 2023

Branchens modigste dyster til Langesømesse

Ingen Langesømesse uden dyster – og det er lige præcis, hvad besøgende kan opleve på konkurrencepladsen omkring stand 75, hvor skovens erfarne skovmaskinførere duellerer til DM i udkørsel. Derudover fortsætter DSF og DM&E Skov deres egen Skills-konkurrence, som kører på femte år, hvor Danmarks unge skovbrugselever viser deres talenter.

→ Læs mere
3. juli 2023

DM&E Entreprenør og Kloakmester på Rørcenterdagene med klart budskab til landets kommuner – Vær tydelig i jeres krav og vilkår til kloakmestrene

Når DM&E Entreprenør og Kloakmester deltager på årets Rørcenterdage i Taastrup onsdag og torsdag denne uge, er det med et specielt fokus på vand, afløbsteknik ... Læs mere

→ Læs mere
3. juli 2023

Kontrolinstans: Vil understrege enkelhed med nyt navn

Enkelhed og let tilgængelighed skal kendetegne DM&E, og det gælder også brancheorganisationens kontrolinstans. Derfor ændres navnet på kontrollen af kloakmestrene. Ikke mindst når det gælder ... Læs mere

→ Læs mere
3. juli 2023

Tæt på virkeligheden: Kommunale sagsbehandlere på kloakmesteruddannelse

Der kan være langt fra et skrivebord i kommunens Natur & Miljøafdeling og ud til den praktiske håndtering af spildevand i det åbne land. Derfor ... Læs mere

→ Læs mere
3. juli 2023

Nyt flot resultat hos Skive-entreprenør

Det blev til fremgang på bundlinjen til trods for nedgang i omsætningen hos Skive Anlæg & Entreprenør. En af brancheforeningen DM&E’s trofaste medlemmer gennem mange ... Læs mere

→ Læs mere

Bliv medlem

DM&E’s mål er gennem politisk interessevaretagelse, udvikling af værktøjer og direkte rådgivning at lette dagligdagen for medlemsvirksomhederne.

Rådgivning, der skaber fremtid

Vores konsulenter har erfaring og viden, som gør at du som medlem får bedst mulig rådgivning til lige præcis din virksomhed.