Hjem » DM&E og Danske Kloakmestre indgår samarbejde om ajourføringskurser

DM&E og Danske Kloakmestre indgår samarbejde om ajourføringskurser

Vil fremme højt fagligt niveau hos landets kloakmestre

I et nyt samarbejde mellem DM&E, brancheorganisationen for blandt andet entreprenører og kloakmestre, samt Danske Kloakmestre, der ligeledes repræsenterer medlemmer inden for branchen, får landets fagfolk fra næste år mulighed for at opdatere deres viden inden for deres daglige arbejdsopgaver. Fra februar 2025 kan de nemlig deltage i de anerkendte ajourføringskurser, som vil blive afholdt forskellige steder i landet.

Med samarbejdet ønsker de to organisationer, der bygger på solid og omfattende viden og medlemserfaring, at sende et klart signal om deres fælles ambition om at styrke og udvikle fagligheden i branchen.

– Ved at kombinere vores ressourcer i dette samarbejde skaber vi et stærkere fundament for at løfte fagligheden i branchen. Vores mål er at sikre, at både nye og erfarne kloakmestre har de bedste forudsætninger for at leve op til de krav, normer og standarder, der gælder for autoriserede kloakmestre, udtaler Sebastian Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør og Kloakmester.

Styrket faglighed gennem dialog og sparring

Ifølge formanden for Danske Kloakmestre, Verner H. Kristiansen, er det en naturlig beslutning at gå sammen frem for at udbyde kurserne hver for sig.

– En undersøgelse blandt vores medlemmer i 2023 viste, at 97 procent ønskede, at vi skulle fokusere mere på at styrke fagligheden. Med samarbejdet om ajourføringskurserne vil kloakmestrene stå endnu stærkere og være bedre rustet til hverdagens udfordringer. Sammen skaber vi større værdi og styrker fagligheden i hele branchen, siger Verner H. Kristiansen.

Kurserne bliver tilrettelagt med fleksibilitet, da det er vigtigt at give deltagerne mulighed for at tage del i drøftelserne om deres daglige udfordringer.

– Mange kloakmestre står med små problemer, som de er i tvivl om. Derfor er sparring mellem deltagerne en vigtig del af kurserne. Vi vil hellere have en fælles dialog, end at de bare skal sidde stille og lytte. De er praktikere og lærer bedst gennem samtale, siger Verner H. Kristiansen.

Lokale forhold spiller også en vigtig rolle, og de kan variere fra område til område.

– For eksempel kan udfordringer med dræn, omfangsdræn og brug af LER-registret variere fra region til region, og det er derfor vigtigt, at deltagerne har mulighed for sparring og vidensdeling om problemstillinger, de selv sidder med til daglig, fortæller Verner H. Kristiansen.

Faktaboks:

Konkrete datoer er ved at blive fastsat. Der planlægges mellem 10 og 12 kurser fra februar 2025, som vil blive afholdt forskellige steder i landet.

Yderligere information om tilmelding, kursussteder og andre detaljer vil blive offentliggjort snart.

For yderligere information, kontakt venligst:
Sebastian Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør og Kloakmester.
Mail: [email protected]. Tlf.: +45 7641 3668. Web: www.dmoge.dk.

Verner H. Kristiansen, formand for Danske Kloakmestre.
Mail: [email protected]. Tlf.: +45 2464 2830. Web: www.danskekloakmestre.dk.

Til venstre: Sebastian Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør og Kloakmester.
Til højre: Verner H. Kristiansen, formand for Danske Kloakmestre.


Se nyheder med samme emne

Klik på det emne du finder interessant og se andet spændende indhold


Læs også:

    Kontakt os

    Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.