Hjem » Biogas er fortsat en vigtig del af fremtidens energiforsyning i Tyskland

Biogas er fortsat en vigtig del af fremtidens energiforsyning i Tyskland

Tysk formand opfordrer minister til at sikre biogasindustrien fremover

I et åbent brev til landbrugsminister Cem Özdemir har formanden for den tyske forening af maskinstationer, Rainer Strompen, understreget biogasindustriens vigtige rolle i Tysklands energiforsyning. Med sine ca. 10.000 anlæg og en samlet kapacitet på næsten 6.000 MW udgør biogas en central del af landets energiproduktion.

Strompen fremhæver, at biogas står for næsten 9 % af det primære energiforbrug i Tyskland. Sammenlignet med vind- og solenergi er biogas dog mere kompleks og dyrere at producere. Alligevel har biogas vigtige fordele, da anlæggene allerede er i drift og kan håndtere både grund- og spidsbelastninger i energinettet.

Økonomiske udfordringer truer biogasindustrien

Selvom biogas er en stabil energikilde, advarer Strompen om, at mange biogasanlæg risikerer at blive økonomisk uholdbare, når de nuværende støtteordninger udløber. Udbudsprocedurerne for elektricitet fra biogasanlæg er overtegnet, og markedspriserne dækker ofte ikke omkostningerne.

Hvis biogasproduktionen falder markant, vil det få store konsekvenser for landbrugssektoren og maskinstationerne, der står for logistik og drift af anlæggene. Det skønnes, at et tab på 70 % af produktionen kan føre til et økonomisk tab på mindst 400 millioner euro årligt og koste 3.000 arbejdspladser, især i landdistrikterne.

Ministeren giver håb for fremtiden

På trods af de økonomiske udfordringer giver forbundsøkonomiminister Robert Habecks seneste udtalelse industrien håb. Han har bekræftet, at biogasanlæg, der fleksibelt kan producere el og varme, fortsat vil have en fremtid.

Strompen afslutter med en opfordring til regeringen om hurtigt at sikre stabile rammebetingelser for biogasindustrien og fremhæver, at biogas bør forblive en central del af Tysklands grønne omstilling – især i landdistrikterne.

På billedet (th) ses Rainer Strompen
- ny præsident for BLU. Rainer Strompen blev valgt som ny præsident ved BLU-delegationsforsamlingen. Han afløser Klaus Pentzlin (tv), der har været BLU-præsident i 18 år.

For yderligere information, kontakt venligst Gerth Petersen Holm, gh@dmoge.dk, +45 7641 3675.


Se nyheder med samme emne

Klik på det emne du finder interessant og se andet spændende indhold


Læs også:

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.