Dyk ned i fremtiden,
og oplev fællesskabet
Bliv en del af noget større
Er du klar til at styrke din forretning med ny viden, perspektiver og forbindelser? Vi inviterer dig endnu en gang til at deltage i årets vigtigste begivenhed for dig, der ønsker at holde dig opdateret og inspireret inden for de politiske, faglige og grønne rammer, der former din branche.
Grøn omstilling i fokus: Bliv opdateret på de muligheder og udfordringer, som den grønne omstilling bringer. Vi går tæt på de emner, der betyder mest for dig og din forretning.
Politisk indsigt, der styrker din strategi: Få en dybere forståelse for de politiske beslutninger og reguleringer, der påvirker din hverdag som virksomhedsejer, og bliv bedre rustet til at navigere i de rammer, der sættes.
Fremtidens muligheder: Se fremad sammen med os. Vi sætter fokus på, hvordan du kan forberede dig på kommende trends, teknologier og udviklinger.
Fællesskab, vidensdeling og inspiration: Oplev det unikke sammenhold, der opstår, når faglighed og socialt samvær kombineres. Foruden det spændende faglige indhold byder vi på humoristiske indslag og underholdning, der sikrer, at du får en oplevelse ud over det sædvanlige.
Programoversigt
Torsdag den 16. januar 2025
08.00
Mød din lokalforening/specialforening
Sal A
Du får en varm velkomst af din lokalforeningsformand, når du ankommer torsdag morgen. Dette vil være dit ”hjem” de næste par dage, hvor du sammen med dine nærmeste kollegaer kan starte DM&E Vidensdage med en kop kaffe og god snak. Og hvem ved, måske har I mere til fælles end I går og tror?
09.00
Rune Green kickstarter vidensdagene med humor og arbejdsglæde.
Lyt til et sjovt og tankevækkende foredrag om, hvordan vi skaber trivsel, humor og stærke relationer på arbejdspladsen.
Rune Green byder på et sjovt og tankevækkende foredrag om, hvordan vi hjælper os selv og vores kollegaer med at få et arbejdsmiljø med høj trivsel, humor og stærke relationer.
v/Rune Green
Humor står højt på listen over det, som medarbejderne sætter pris på i deres arbejdsmiljø. Det hænger sammen med, at kollegaer som har evnen til at tackle arbejdsdagens udfordringer med humor og godt humør, ofte er mere behagelige at arbejde sammen med.
Den gode nyhed er, at det kan læres. Rune giver konkrete værktøjer til, hvordan du kan udvide og styrke din humoristiske sans og blive bedre til at håndtere hverdagens udfordringer med humor, godt humør og kreativitet.
Humor og inspiration
Bliv forbløffet over, hvor stor indflydelse humor og godt humør har på vores arbejdsliv. Så hvis du tror, at du ved, hvad der er at vide om humor – så kan du godt tro om igen.
Få konkret inspiration og værktøjer til mere trivsel og stærkere relationer på din arbejdsplads – med humor som omdrejningspunkt.
Sammen får I et energiboost, griner og bliver klogere.
10.25
v/Ebbe Lindberg og Tobias Semberg, SKOGforsk
Med introduktionen af ESG er bæredygtighed gået fra at være et ’nice-to-have’ til at være lovgivning. Der er både konkurrencemæssige fordele og fantastiske forretningsmuligheder i at arbejde målrettet med bæredygtighed. Indlægget vil vise hvordan ESG kan bruges til succesfuld forretningsudvikling.
Muligheden for at fjernstyre med udkørselsmaskine
Ved Troëdsson Forestry Teleoperations Lab arbejder Skogforsk med projekter inden for fjernbetjening og automatisering af skovmaskiner. Målet er ofte at flytte føreren ud af maskinkabinen for at forbedre arbejdsmiljøet.
Skovmaskinførere udsættes for fysisk belastning som helkropsvibrationer, hældninger, varme og kulde – og nogle gange direkte farer, som når maskiner vælter. Ved at fjerne føreren fra førerhuset kan man reducere trættende, skadelige og farlige situationer. Samtidig kan maskinernes konstruktion gøres lettere og billigere.
Projektet med XT28 speditøren har vist, at det er muligt at køre i terræn og læsse træ uden en fører i kabinen. Dette eliminerer belastninger som helkropsvibrationer og usunde arbejdsstillinger.
Under demonstrationen viser vi, hvordan maskinen kan fjernstyres – både kørsel og krankørsel – fra Vejle. Jeg kører maskinen til en tømmergård og læsser træ ved hjælp af bredbåndsforbindelse og VR-briller, som giver et godt overblik.
Tobias forklarer systemets opbygning, hvordan fjernbetjeningen fungerer, og hvilke faktorer der kan være begrænsende. Han besvarer også spørgsmål. Hvis tiden tillader det, kan deltagerne selv prøve at læsse træ med maskinen.
v/Hanne Sadolin Jensen, Eurofins
Med det nye autorisationskrav for asbest er det utroligt vigtigt at du som entreprenør, kloakmestre, nedbryder er opdateret på risikoen for, hvor du uventet eller ventet kan støde på asbest og at du samtidig ved hvordan du skal forholde dig.
v/Thomas Kristensen, DM&E og Ulrik Markussen, FPR
Tager du unødvendige risici, når du udfører arbejde for dine kunder?
Uheldige situationer kan opstå, hvor kunder forventer, at maskinstationen tager det fulde ansvar – men hvem bærer egentlig ansvaret i en konkret sag? Har din virksomhed de rette aftaler på plads for at beskytte sig mod unødige krav og misforståelser?
Deltag og bliv klogere på, hvordan du:
- Minimerer risikoen ved at udføre arbejde for kunder.
- Udarbejder klare og gennemskuelige salgs- og leveringsbetingelser, der sikrer dig mod uventede udfordringer.
- Skaber en balance, hvor du beskytter din virksomhed uden at gå på kompromis med pris og kvalitet.
Få værktøjerne til at opbygge en robust ramme for samarbejdet med dine kunder og undgå, at usikkerhed om ansvar ender med at koste dig dyrt.
Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet
- ESG – hvordan kom vi hertil og hvad er næste trin?
- Hvordan går man fra ESG rapportering til ESG-drevet forretning?
- Model, cases og værktøjer
- Fire veje til bæredygtig og digital forretningsudvikling
Annabeth Aagaard er professor i digital og bæredygtig forretningsudvikling på Aarhus Universitet og er aktiv erhvervsforsker indenfor disse områder. Hun har i over 20 år været strategisk rådgiver for Top100 virksomheder og rigtig mange SMV’er og er forfatter/medforfatter til 18 bøger og ca. 200 videnskabelige artikler og ledelsesklummer. Desuden er hun en meget anvendt foredragsholder og erhvervskommentator ved Jyllandsposten.
Du kan læse mere om Annabeth på www.knowledgehouse.dk
11.25
v/Gitte Xenia Rymark, Xenia
God ledelse og fastholdelse af unge, kvalificerede medarbejdere er afgørende for din virksomheds succes, men kræver nye tilgange. “Plejer” er ikke længere nok på grund af små årgange, pandemi, finanskrise, AI og nye generationers ændrede krav til arbejdslivet. Dette indlæg giver et bud på, hvad du som leder skal lære og være opmærksom på, når det handler om god ledelse af ung arbejdskraft.
Lær at se på din egen ledelsesstil
Få et indblik i hvilke værktøjer du som leder kan bruge i din hverdag, når du arbejder med unge mennesker og elever. Forstå de unges værdier, være åben for ændringer i din ledelsesstil og elever/unge vokser på din arbejdsplads og bliver en del af holdet.
v/Lars Mortensen Markedsdirektør Civilingeniør, DMR
Håndtering af jord er kun blevet mere komplekst gennem de seneste år. Det har givet anledning til nye standarder og afgørelser for håndtering af jord. Bliv opdateret på den nyeste viden på området, så du ikke havner i en træls situation.
v/Gerth Petersen Holm og Christian Duborg, DM&E
Dit køretøj er blevet konfiskeret!
For mange er dette en frygtet situation – og siden reglerne om vanvidsbilisme blev indført, er 3.500 køretøjer blevet konfiskeret, hvoraf 60 % er i Jylland.
Vanvidsbilisme handler ofte om høj fart, men det kan også føre til konfiskation af køretøjer i andre situationer, selv uden hastighedsoverskridelser. Derfor er det vigtigt at forstå, hvordan reglerne fungerer i praksis, og hvad du kan gøre for at beskytte dit køretøj.
Vil du vide mere om, hvordan du undgår at bryde reglerne og sikre dit køretøj? Så læs med og få indsigt i, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du undgår at ende i denne situation.
v/Mads Møller Pedersen og Kim Bonde, RIT Security
Hør hvordan du undgår at være blandt de 60% virksomheder som går konkurs efter et hackerangreb!
I en tid, hvor antallet af hackerangreb på tværs af brancher stiger i både hyppighed og kompleksitet, er et højt IT-sikkerhedsniveau en nødvendighed for at overleve et angreb. Men hvordan implementerer man de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i virksomheden?
På dette indlæg giver eksperter fra IT-sikkerhedsvirksomheden RIT A/S konkrete råd og anbefalinger til, hvordan du tager kontrol over IT-sikkerheden og beskytter din virksomhed bedst muligt mod cyberangreb.
13.10
v/Heine Fischer Møller, Dalgas og Morten Sune Nielsen, Skovrejsningskonsulent
Vi ser ind i en fremtid, hvor der skal plantes meget mere skov i Danmark. Kom og hør hvordan en af Danamrks største virksomheder inden for Skovrejsning tænker at komme i mål med det og hvordan de danske skoventreprenører passer ind i den ligning. Heine og Sune vil fortælle om du udfordringer der med at komme i mål med at plante seks gange så meget skov frem mod 2030 ift. det vi normalt har plantet danmark. Samt hvilke krav de nye skovejere, som fx vandværker, store virksomheder, har til de skove de får plantet.
v/Sebastian Skipper Ravn, Chefkonsulent i DM&E Entreprenør og Kloakmester
Alle emner er åbne for diskussion, så længe dialogen er baseret på saglige argumenter. Forbered gerne dine synspunkter, så vi kan få en konstruktiv og målrettet samtale om de udfordringer og muligheder, der betyder mest for dig og din virksomheds drift.
v/Christian Lund, Fmd. sektor kvæg
Christian Lund giver et realistisk og spændende bud på, hvordan fremtiden tegner sig for mælkeproducenterne – og dermed også for en væsentlig del af DM&E’s medlemmer.
Opgaver for mælkeproducenter fylder i dag en stor del af maskinstationernes arbejde, men hvordan ser landkortet ud i fremtiden?
- Vil der opstå geografiske forskelle i, hvor meget og hvor hårdt mælkeproducenterne bliver påvirket?
- Er der afgrøder, som vi ikke længere kan dyrke på samme måde som i dag?
- Er majsen på vej ud?
- Kommer græs til at dominere produktionen?
Bliv klogere på, hvordan disse udfordringer og muligheder kan forme fremtiden – og hvad det betyder for branchen.
v/Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet
- Digitalisering og forretningsmulighederne
- Hvordan arbejder man med digital modenhed i din organisation?
- AI-drevet forretningsudvikling
- Best practice og redskaber til brug af AI i din forretning
Annabeth Aagaard er professor i digital og bæredygtig forretningsudvikling på Aarhus Universitet og er aktiv erhvervsforsker indenfor disse områder. Hun har i over 20 år været strategisk rådgiver for Top100 virksomheder og rigtig mange SMV’er og er forfatter/medforfatter til 18 bøger og ca. 200 videnskabelige artikler og ledelsesklummer. Desuden er hun en meget anvendt foredragsholder og erhvervskommentator ved Jyllandsposten.
Du kan læse mere om Annabeth på www.knowledgehouse.dk
14.05
v/Thomas Møller, MoorAdvice og Claus Clemmensen, DM&E
Hvordan bliver biodiversitet et forretningsområde du og din virksomhed kan tilbyde til dine kunder? I samarbejde med Thomas Møller fra Moor Advice vil DM&E introducere biodiversitets grundbegreber, med fokus på hvordan det kan indarbejdes i det daglige arbejde ved både dem der arbejder i skoven, landbruget og med infrastruktur.
v/Kristoffer Sindby og Kirstine Skov Nielsen Region Midt
I Danmark bruger vi store mængder sand, grus og sten i vores anlægsprojekter. Hvad hvis der var en smartere måde?
Det kan virke som en nødvendighed, men ofte ender vi med at overdimensionere og bruge flere ressourcer, end der egentlig er behov for.
Det har store konsekvenser for både miljøet og projektøkonomien. Men hvad nu, hvis der var en smartere måde, hvor vi både kunne spare penge for bygherren og samtidig skåne miljøet?
Mindre råstofforbrug
Råstof-initiativet har gennem tværfagligt samarbejde udviklet effektive metoder til at reducere råstof-forbruget uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Vi ser på, hvordan gældende normer og standarder kan hjælpe med at undgå overforbrug, og præsenterer vores arbejde med en ny type stabilgrus, som allerede testes i virkelige projekter.
Er du nysgerrig på, om dit projekt overdimensioneres, eller om du blot følger rådgivernes traditionelle beskrivelser?
Vil du lære, hvordan du kan optimere dine anlægsarbejder og skabe både økonomiske og miljømæssige gevinster? Så kom og hør, hvordan Råstofinitiativet kan hjælpe med konkrete løsninger til at mindske råstofforbruget i dine projekter – din chance for at være foran med grøn innovation i byggeriet.
v/Steen Bitsch, direktør i VJA
Steen Bitsch giver dig en klar oversigt og opsamling på de vigtigste emner omkring Grøn Trepart-aftalen og dens potentielle konsekvenser for landbrugsproduktionen i Danmark. Hvilke ændringer kan vi forvente i praksis, og hvordan vil de påvirke branchen?
- Hvordan sikrer vi en bæredygtig udvikling for både landbrug og maskinstationer?
- Hvad betyder morgendagens krav for maskinstationernes rolle og arbejdsopgaver?
- Hvordan kan branchen forberede sig på at møde de grønne krav og samtidig fastholde en sund forretning?
Bliv klædt på med konkrete fakta og perspektiver, så du kan forstå de udfordringer og muligheder, der venter – og være med til at forme fremtiden for både landbrug og maskinstationer.
v/Bent Schultz, Cand.psych. & aut. seniorkonsulent, Human House
Hvordan kan virksomheder skabe værdi ved at håndtere trivsel og arbejdsmiljø proaktivt? Mange oplever, at det psykiske arbejdsmiljø er sværere at integrere og sidestille med det fysiske i deres arbejdsmiljøindsats.
Denne workshop giver konkrete værktøjer til at arbejde systematisk med en mere proaktiv tilgang til trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Vi undersøger, hvordan virksomhedskulturen enten kan understøtte eller hæmme arbejdet med at skabe et sundt arbejdsmiljø.
Du får indsigt i:
- Hvad psykisk arbejdsmiljø indebærer, og hvordan vi kan adressere det i hverdagen.
- Begrebet psykologisk tryghed og hvordan det kan styrke en åben og løbende dialog om trivsel.
- Praktiske metoder til at forstå og håndtere medarbejdernes trivsel på en måde, der forebygger problemer frem for at løse dem reaktivt.
Workshoppen giver dig konkrete bud på, hvordan du kan gøre psykisk arbejdsmiljø til en naturlig del af virksomhedens strategi uden at det bliver en barriere – men i stedet en ressource.
v/Tonny Hørmann, EAAA
At træde ind i en lederrolle er en rejse fyldt med kontraster. Tanker om høje forventninger, forvirring og skepsis præger ofte de første måneder som ny leder. Det er en tid, hvor dine beslutninger, handlinger og kommunikative evner bliver sat under lup. Men det er også en tid, hvor du kan sætte tonen for din ledelsesstil og skabe et solidt fundament for din relation til medarbejderne.
Kom og få 13 råd af Tonny Hørmann, der kan hjælpe dig med at blive klædt på til lederrollen. Bliv inspireret af råd som fx at:
- Vise interesse for medarbejdernes arbejde og liv.
- Skelne mellem sag og person for at håndtere konflikter professionelt.
- Kommunikere klart og ofte for at skabe tillid og engagement.
- Udvise handlemod og tage ansvar for svære beslutninger.
Ved at anvende disse og andre råd kan du opbygge en ledelsesstil, der skaber tillid, respekt og resultater. De første måneder som leder er en læringsperiode, men også en mulighed for at forme din rolle og din indflydelse. Husk: Lyt, lær og led med autenticitet.
Om Tonny Hørmann:
Tonny Hørmann er ansat som underviser på Erhvervsakademi Aarhus, hvor han underviser i Ledelse i praksis, Organisation og arbejdspsykologi samt Coaching og konflikthåndtering. Tonny har mere end 20 års undervisningserfaring.
15.15
v/Claus Clemmensen og Jan Marcher, DM&E
EUDR-reglerne (EU’s Forordning om Skovrydning og Skovforringelse) stiller skærpede krav til virksomheder, der sælger træ eller træprodukter. Det betyder, at 2025 bliver et afgørende år til at forberede din virksomhed og sikre overholdelse af de nye krav.
Kom og hør, hvordan DM&E kan hjælpe dig med at gøre din virksomhed klar til at imødekomme EUDR-reglerne. Vi giver dig den nødvendige viden og praktiske værktøjer til at:
- Forstå de specifikke krav og dokumentationskrav, som træder i kraft.
- Implementere processer og systemer, der sikrer, at din virksomhed overholder reglerne.
- Identificere og håndtere risici i leverandørkæden for at undgå problemer med overholdelse.
Hvis du planlægger at sælge træ eller træprodukter i 2026, er denne viden uundværlig. Få styr på kravene i god tid og bliv rustet til fremtidens standarder for ansvarlig handel med træ.
v/Troels Lyder Jensen, PENTA Advokater
Troels Lyder Jensen vil præsentere aktuelle problemstillinger og nyere domme, som direkte påvirker hverdagen i bygge- og anlægsbranchen. Fokus er på at give jer konkrete indsigter og værktøjer til de juridiske udfordringer, I møder i praksis.
Med udgangspunkt i virkelige eksempler og cases omsætter vi kompleks jura til håndgribelige løsninger, så selv de mest tekniske aspekter bliver tilgængelige og relevante. Vores mål er at gøre “tør” jura både spiselig og anvendelig, så I står stærkere i mødet med branchens udfordringer.
v/Søren Gad, Bredebro og Jakob Mørk, Agrovis
Når det kræver mere specialviden at honorere kravene inden for de enkelte faggrene i landbruget, såvel som maskinstationsbranchen, er der et – for nogle – udyrket potentiale omkring forpagtning af jorden på produktionsejendomme.
Hør hvordan Søren Gad og Jakob Mørk har håndteret praktikken, og hvordan aftalerne kan være skruet sammen, så det bliver win-win.
v/Torben Madsen, DM&E
Vi ser nærmere på de tre brancher og fokuserer på de vigtigste tendenser frem til og med 2023, herunder hvilke udfordringer og muligheder der har præget udviklingen. Med en prognose for 2024 ser vi på de forventede økonomiske og markedsmæssige strømninger og giver et kvalificeret bud på, hvordan disse kan forme sig i 2025.
Formålet er at give dig indsigt i branchernes fremtidsperspektiver og hjælpe dig med at forstå de økonomiske bevægelser, der givetvis vil påvirke dine beslutninger og strategier i de kommende år.
v/Tonny Hørmann, EAAA
Efter Tonny Hørmanns inspirerende oplæg om de 13 råd til at blive klædt på til lederrollen, inviterer vi dig til en efterfølgende workshop, hvor du får mulighed for at omsætte rådene til praksis.
Workshoppen vil fokusere på:
- Hvordan du kan vise interesse for medarbejdernes arbejde og liv i hverdagen.
- Praktiske metoder til at skelne mellem sag og person for at håndtere konflikter professionelt.
- Øvelser i klar og engagerende kommunikation, der styrker tillid og engagement.
- Træning i at udvise handlemod og tage ansvar i svære beslutningssituationer.
Hvad kan du forvente?
Workshoppen er hands-on og interaktiv. Vi vil arbejde med cases, rollespil og konkrete øvelser, der giver dig mulighed for at afprøve og reflektere over de vigtigste aspekter af lederrollen.
Formålet er at styrke din evne til at navigere i de udfordringer, der præger de første måneder som leder, og samtidig give dig værktøjer, der kan hjælpe dig med at skabe et solidt fundament for din ledelsesstil.
16.00
Deltag i DSF generalforsamling og hør formand Nickolai Schlechter fremlægge beretningen for 2024.
Vi gør opmærksom på, at der er fælles tilmelding for DM&E Vidensdage, årsmøde samt generalforsamling.
Deltag i DM&E Juniors generalforsamling og hør formand Mikkel Olesen fremlægge beretningen for 2024.
Vi gør opmærksom på, at der er fælles tilmelding for DM&E Vidensdage, årsmøde samt generalforsamling.
Tag en pause og brug tiden på at netværke med dine branchekollegaer. Besøg også DM&E-partnernes stande i foyeren og få en inspirerende snak om deres løsninger og muligheder.
Er du klar til at tage det næste skridt i din professionelle udvikling og blive en del af vores Faglige Fora? De faglige fora samler ligesindede fra forskellige medlemsvirksomheder til at dele indsigt og bedste praksis. Her kan fagfolk finde støtte, oplysning og nytænkning med det fælles mål at styrke brancherne. Foraene tilbyder et rum for erfaringsudveksling, faglig udvikling og netværk, der styrker medlemmernes kompetencer og position.
Vi kickstarter et nyt fagligt forum for administrative medarbejdere den 16. januar:
- Formål: Fremmer vidensdeling, netværk og faglig udvikling blandt administrative fagfolk.
- Deltagere: Administrative medarbejdere fra virksomheder med minimum ti ansatte.
- Indhold: Dækker emner som projektledelse, kommunikation, HR, økonomi osv.
- Arrangementer: Halvdagsmøder forskellige steder i landet med skiftende emner.
- Styregruppe: Består af repræsentanter fra medlemsvirksomheder og DM&E.
17.30
Eddie’s Ølshow
Oplev ægte værtshusstemning med lækker mad og Eddie’s Ølshow! Glæd dig til at smage nogle af de fantastiske øl fra Midtfyns Bryghus, mens Eddie deler den spændende historie om bryggeriets etablering – krydret med sjove anekdoter og masser af grin. Samtidig får du rig mulighed for at netværke med dine kolleger i en afslappet og hyggelig atmosfære.
Fredag den 17. januar
08.40
v/ Fra venstre Mathias Pedersen, Erling Kjær og Morten Lauritsen
Erling Kjærs Maskinstation i Vildbjerg er i gang med et rullende og ikke-familiært generationsskifte, en kompliceret proces, hvor der ikke er meget hjælp at hente.
Erling Kjær, indehaver af Erling Kjærs Maskinstation i Vildbjerg, har voksne børn, men de er som sådan ikke interesserede i at overtage maskinstationen, så derfor har indehaveren for få år siden iværksat et rullende generationsskifte, hvor to yngre medarbejdere er blevet medejere, en proces, der faldt nogenlunde sammen med et byggeri af nyt værksted og maskinhal.
Deltag og få inspiration til hvordan man sender en virksomhed videre i trygge hænder. Det bliver en inspirerende historie om at sikre virksomhedens fremtid ved at overlade roret til driftige og passionerede kræfter. Et indlæg, der er fuld af læring, og der kan skabe værdi for din egen virksomhedsrejse.
09.35
v/Anders Frandsen, Dansk Skovforening, Anders Horsten, DN og Signe Normand, Biodiversitetsrådet
Den grønne trepart kmmer til at ændre det danske landskab markant. I paneldebatten vil der blive diskuteret hvilken rolle skoven kommer til at have i fremtiden. Kom og vær med i debatten sammen med dem der har siddet tæt på forhandlingsbordet.
Deltag og bliv klogere på den grønne trepart og de muligheder og begrænsninger det giver.
v/Henrik Hansen og Jesper Bratbøl, nullCarbon samt Bjarke Apollo, EG A/S
Bliv opdateret på den seneste udvikling inden for LCA (livscyklusvurdering) og forstå, hvordan lovgivningen påvirker din virksomhed både nu og i fremtiden.
- Hvad er gældende krav, og hvad gælder fra 2025?
Få en gennemgang af de nuværende regler for LCA og en forsmag på de skærpede krav, der træder i kraft i 2025. Vi dykker ned i, hvordan du kan forberede dig og undgå overraskelser. - Hvad kommer der af krav fra dine kunder?
Forventningerne fra kunder og samarbejdspartnere er stigende. Lær, hvad der allerede nu efterspørges, og hvordan du kan imødekomme krav om bæredygtighed og dokumentation gennem LCA. - Hvordan kommer du konkret i gang?
Få praktiske råd til at tage de første skridt i arbejdet med LCA. Vi ser på værktøjer, ressourcer og processer, der gør det nemmere at integrere LCA som en del af din virksomheds strategi og daglige drift.
Dette indlæg giver dig overblik og konkrete redskaber til at navigere i de komplekse regler og forventninger omkring LCA. En vigtig viden for alle, der ønsker at være på forkant i en grøn fremtid.
v/Claus Streit, Lauridsen Rørteknik
Det er vigtigt for professionelle kloakmestre at forstå de bedste fremgangsmåder og værktøjer, der er nødvendige for effektiv punktrenovering eller strømpeforing af kloakken. Lauridsen Rørteknik deler ud af deres 30 års erfaring i branchen og specialisering i udstyr til NO DIG-arbejde, så du som kloakmester undgår trælse situationer.
v/Thorkild Birkmose, SEGES
v/Christian Duborg, DM&E
Alle virksomheder med ansatte skal nu implementere et system til tidsregistrering som følge af arbejdstidsdirektivet. Valg af system er frit – fra Excel til etablerede online løsninger. Funktionærer er også omfattet, mens direktører og ejere er undtaget. Selvtilrettelæggere skal have særlige aftaler i ansættelseskontrakten. Vigtig er det at udarbejde en politik for tidsregistrering, der beskriver formål, omfang og retningslinjer.
Kom og hør et spændende indlæg, hvor vi giver dig en rundflyvning i reglerne og hjælper dig med at få styr på kravene.
10.45
v/Anders Frandsen, Dansk Skovforening, Anders Horsten, DN og Signe Normand, Biodiversitetsrådet
Vi samler nøgleaktører fra skovbrug og naturbeskyttelse til en debat om, hvordan samarbejde kan fremme grøn skovdrift.
Fredag formiddag står i skovpolitikkens tegn. Her inviteres alle interesserede til at deltage i en paneldebat om den grønne treparts betydning for dansk skovbrug.
Debatten samler centrale aktører inden for skovbrugssektoren og naturbeskyttelse, hvilket skaber en unik mulighed for at diskutere, hvordan samarbejdet mellem stat, erhvervsliv og NGO’er kan fremme bæredygtig skovdrift i rammerne af den grønne trepart.
Panelet består af tre anerkende deltagere: Anders Frandsen fra Dansk Skovforening, der vil dele sin viden om skovbrugspraksis og erhvervets udfordringer; Anders Horsten fra Danmarks Naturfredningsforening, som vil fremhæve vigtigheden af naturbeskyttelse i skovdrift; og Signe Normann fra Biodiversitetsrådet, der vil belyse, hvordan biodiversitet kan integreres i skovforvaltning.
Stil dine spørgsmål
Debatten vil give deltagerne mulighed for at stille spørgsmål og bidrage med perspektiver til nye løsninger på centrale udfordringer. Dette er en enestående chance for at engagere sig i fremtidens skovbrug og bidrage til en bæredygtig udvikling.
v/Martin Olesen, DMI
Et kig ind i fremtidens vejr med mere vand fra oven, fra neden og fra alle sider. Hvilke udfordringer går vi i møde med ændringer i sommerregn, mere vinter-regn og sne og endeligt med flere og kraftigere stormfloder? Det sætter vi tal på, når vi mødes til et oplæg om de stigende udfordringer med mere vand i Danmark.
v/DM&E’s erfa-gruppe for droner.
Martin Kelp Jepsen fortæller om det første år med dronen som arbejdsredskab. Hvad er godt, hvad er svært, – og hvad er perspektiverne?
Bliv opdateret på mulighederne med droneflyvning som arbejdsområde.
v/Bent Schultz, Cand.psych.aut. Seniorkonsulent, Human House
Hvordan kan vi som ledere og kolleger spotte og håndtere stress, før det bliver et problem? Bent Schultz, cand.psych.aut. og seniorkonsulent hos Human House, deler sin ekspertviden om, hvordan virksomheder kan arbejde systematisk med forebyggelse og skabe en sund kultur omkring trivsel. Kom og få konkrete værktøjer til at tackle stress i hverdagen og skabe en arbejdsplads, hvor alle trives.
11.45
Centersal
Bliv en del af fællesskabet
Tag del i et unikt forum, hvor du kan udveksle erfaringer og blive klogere gennem engagerende indlæg og faglige diskussioner med andre branchefolk.
→ Se programmet den 16. januar
→ Se programmet den 17. januar
Tag konkrete redskaber og ny viden med hjem – klar til brug i din daglige drift.
Tilmeld dig herFantastiske, seje kvinder
DM&E Pigegruppe arrangerer
Igen i år er der lavet et program til kvinderne som gerne vi have en pause fra det faglige program, men stadigvæk gerne vil være med i netværket med de andre kvinder i branchen. Vi vil have fokus på fantastiske seje kvinder, hvordan klarer man det, der burde være umuligt – det kommer der et par kvinder og fortæller om.
Torsdag aften starter med Eddis Øl-show og der vil være lækkert mad og ægte værtshusstemning. Vi vil sørge for at booke bord til DM&E Pigegruppe, så pigerne kan slappe af og have det sjovt sammen.
Fredag formiddag vil Hanne Gasbjerg Hjulmand holde foredrag med titlen: “Du har kun èt liv – historien om en kvindes motorcykelrejse til Himalaya. ”Træt af sit meningsløse liv i Danmark siger Hanne sit lærerjob op for at rejse alene på en motorcykel fra Danmark til Himalaya. Der er blot èt problem: Hun er ikke særlig god til at køre på motorcykel. Om tvivlen, der rammer når man er faret vild i en sandstorm i Iran, og om troen, der genvindes i mødet med folks næstekærlighed. En historie om at finde sig selv – og meningen med livet, når man mindst venter det.
Mød også Susanne Rye, hvis søn Daniel Rye var taget som gidsel i Syrien i 398 dage. Nogen har måske set filmen eller læst bogen ser du månen Daniel. Dette foredrag fortæller om Susannes hverdag i de 398 dage, hvor hun og familien måtte lyve, og leve i angst, uvished og frygt for fremtiden, da Daniels liv var i stor fare, hvis noget kom frem. Derfor skulle hun gå på arbejde, gå til sport, gå til fester. osv. og lade som om intet var galt, samtidig med familien kæmpede for at få Daniel hjem.
Glæd dig til de spændende indlæg og netværk sammen med de andre kvinder krydret med lidt sjove aktiviteter undervejs.
Priser
Prisen for at deltage fra torsdag kl. 17.30 til fredag efter frokost: kr. 1.690 + 500 for overnatning i dobbeltværelse. Tillæg på 600 kr. for enkeltværelse.
*Alle priser er pr. person og ekskl. moms
Download info om foredragetPraktisk info
16. og 17. januar 2025
Vidensdage afholdes torsdag den 16. januar og fredag den 17. januar. Årsmødet afholdes fredag den 17. januar fra kl. 13. De to dage er spækket med gode indlæg og afholdes i de fine lokaler ved Vingsted Hotel og Konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten.
Tilmelding
Tilmeld dig på www.dmoge.dk jo før, des bedre og senest den 7. januar 2025. Få rabat ved tilmelding inden 31. december 2024. Udfyld tilmeldingsformularen, for hver deltager fra virksomheden. Vi gør opmærksom på, at der er en samlet tilmeldingsformular for vidensdage og årsmøde.
Overnatning
Overnatning på dobbeltværelse
Har du ønsker til hvem du gerne vil bo sammen med, skriver du det ved tilmeldingen. Så ved vi det, når værelserne skal fordeles.
Overnatning på enkeltværelse
Du kan overnatte på et enkeltværelse til en merpris på 600,- pr. nat. Hav gerne i tankerne, når du vælger dette, om det er absolut nødvendigt, da der er begrænset antal værelser.
Priser ved deltagelse i hele arrangementet
Vidensdage inkl. formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe, middag og underholdning torsdag aften, overnatning på dobbeltværelse med morgenmad og frokost fredag: 4.195,-.
Deltager I flere fra samme virksomhed, hvor alle deltager i hele arrangementet: 200,- RABAT.
Tilmelding inden 31. december 2024: 200,- RABAT.
Priser ved deltagelse i dele af arrangementet
Deltagelse torsdag den 16. januar 2025:
1.995,-.
Deltagelse i torsdag aften: 595,-.
Deltagelse fredag formiddag den 17. januar: 1.095,-.
Er du medlem af DSF eller DM&E Junior? Der afholdes generalforsamling, så derfor får du en reduktion i prisen: 500,- RABAT.
Priser ved deltagelse i pigegruppes program
Prisen for at deltage fra torsdag kl. 16 til fredag efter frokost: kr. 1.690 + 500 for overnatning i
dobbeltværelse.
Tillæg på 600 kr. for enkeltværelse.
*Alle priser er pr. person
og ekskl. moms
Årsmøde i DM&E
Vi gør status over 2024 og ser frem mod 2025. Årsmødet er også en god lejlighed til at møde bestyrelsen og give din mening til kende om DM&E’s arbejde og visioner. Gå heller ikke glip af den store årsmødefest, hvor vi blandt andet får besøg af Claus Reiss – Danmarks eneste sække-pibe-lomiker samt mustik fra Petrols.
Download programmet her