Hjem » Vådt vejr og høje omkostninger udfordrede brancherne i 2023

Vådt vejr og høje omkostninger udfordrede brancherne i 2023

Rank og rutineret gik DM&E’s formand, Søren Ulrik Sørensen, på talerstolen på Vingsted Hotel og Konferencecenter den 19. januar, hvor DM&E holdt årsmøde. Han var klar til at aflægge DM&E’s årsberetning for 2023. Under årsberetningen fortalte formanden om de udfordringer og muligheder, som de tre brancher, som DM&E repræsenterer, havde mødt i det forgangne år. Han berettede bl.a. om, hvordan brancherne havde navigeret i det regnfulde vejr i 2023, som havde udløst store vanskeligheder, men også åbnet døre for vækst og udvikling.

Søren Ulrik Sørensen kunne berette, at på trods af det våde vejr er der fremgang at spore hos foreningens medlemmer.

– Medlemsvirksomhederne har generelt tilpasset sig de øgede omkostninger og fortsat den positive udvikling fra 2022 til 2023. De har optimeret driften på trods af højere priser på maskiner og reservedele, og de forventer at levere positive regnskaber, sagde formand Søren Ulrik Sørensen under DM&E’s årsmøde.

Maskinstationerne tilpasser sig den nye virkelighed

De store vejrmæssige udsving samt færre, men større kunder er dagligdagen for de danske maskinstationer. Men som altid har dette erhverv igen i 2023 formået at tilpasse sig den nye virkelighed. Så på trods af flere spildtimer pga. vejret, og et dermed højere brændstofforbrug pr. produceret enhed, er det lykkes med en stor grad af forandringsvillighed at skabe en lønsom drift af den enkelte maskinstation.

– Maskinstationerne forventer et lavere indtjeningsniveau i 2023 end i rekordåret 2022, hvor de havde gode forhold og høj efterspørgsel. En positiv faktor er dog, at brændstofpriserne er stabiliseret i 2023. Og det gør det nemmere at styre omkostningerne, sagde Søren Ulrik Sørensen.

Entreprenørerne vækster trods mindre aktivitet i branchen

Foreningens entreprenører og kloakmestre har øget deres omsætning i 2023, selvom entreprenørbranchen generelt har haft mindre aktivitet. De har nydt godt af de stabile materialepriser, som har gjort det lettere at fastsætte priser. Denne situation har givet organisationens entreprenører og kloakmestre tryghed og sikret en stabil indtjening i 2023.

– Vi glæder os over udviklingen i branchen, men vi har stadig en udfordring med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, forklarede Søren Ulrik Sørensen.

Skoventreprenørerne kæmper med vådt vejr og høje omkostninger

Skoventreprenørbranchen har haft et hårdt år i 2023 på grund af det våde vejr, som har gjort det vanskeligt at færdes i de danske skove. Denne forandring har selvsagt givet markant flere spildtimer- en effekt der kan mærkes på omsætning og indtjening. På trods af dette er det lykkes de danske skoventreprenører at komme gennem 2023 med fornuftige resultater.

– Branchen har også oplevet markante stigninger i priserne på reservedele og maskiner, som har påvirket indtjeningen. Medlemsvirksomhederne har kæmpet for at få omkostnings-dækning for de øgede udgifter, sagde Søren Ulrik Sørensen.

→ Du kan læse DM&E’s årsberetning for 2023 her

For yderligere information kontakt venligst:
Søren Ulrik Sørensen, Formand DM&E, info@vraa-maskinstation.dk, tlf. 9898 1888.
Bent Juul Jørgensen, Branchedirektør DM&E, juul@dmoge.dk, tlf. 2925 0602.

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.