Hjem » Perfekt julegave: 11 meter kran på vej

Perfekt julegave: 11 meter kran på vej

DM&E Junior

Det er sidste omgang i vores serie med tre unge, fremadstormende personer i vores brancher. Egentlig skal vi bare have en hurtig snak over telefonen, men 28-årige Mikkel Holskou fra HT-Skovservice har ikke tid til at have en telefon i ørene i jobbet som maskinfører. Han har nemlig fået den perfekte julegave – den kræver bare intenst arbejde først.

Om få dage skal min maskine til Viborg og få skiftet kran, fortæller han.
I stedet klarer vi snakken dagen efter – on location i Nordsjælland. Så er skovmaskinen nemlig blæst klar til at forlade den lille skov tæt på Dyrehaven og Skodsborg Station få hundrede meter fra Øresund.

Jeg får 11 meter i stedet for de nuværende ti. Det kommer til at kunne mærkes og give en helt anden styrke, fortæller han, mens han demonstrerer John Deere’ens nuværende duelighed i statsskoven, hvor nok et område gøres klar til urørt skov.

Den nuværende kran er på 10 meter. Julens bedste gave var beskeden om nyt udstyr, fortæller Mikkel Holskou.

Emnet er kildent – og vi beslutter os for ikke at gå alt for dybt ned i det.

Det føles som om, at man kører og graver sin egen grav, siger han.
Som vi tidligere har hørt i føljetonen, planlægger Mikkel på sigt at overtage sin arbejdsgivers forretning og blive selvstændig skov-entreprenør. Allerede i år ser han en vigtig mission for sig ned ad den sti.

Jeg skal have givet den gas med at finde nogle private kunder til os. Der bliver jo mindre at lave hos statsskovene, så vi skal helt sikkert den vej, siger han.

Mellem folk og fæ

Det er let at besøge Mikkel her på opgaven få hundrede meter fra en større parkeringsplads, hvor folk fra København og Nord-sjælland parkerer, inden de skal på tur i skoven. Naturstyrelsen har sat en stor plakat op for at forklare, hvorfor træerne skal fældes.

Mange folk er kritiske overfor, at der skal fældes her. De opfatter det som en hyggelig skov, som de går ture i, fortæller han og siger, at det kan være udfordrende at arbejde et sted, hvor så mange mennesker kommer.

På et tidspunkt lagde jeg fire kæmpetræer på alle stierne omkring, så de ikke kom i nærheden, men folk kommer alligevel forbi, og det kan blive lige lovlig tæt på maskinen, siger han.

Det har også været vådt for Mikkel Holskou, men vinteren har dog kun budt på tre dage med stands.

Læs mere om hvad DM&E Junior er og hvad du kan få ud af at være med

For yderligere information, kontakt venligst Jens T. Guld, jtg@dmoge.dk, +45 7641 3661

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.