Hjem » DM&E deltager i Færdselsgruppemøde med Transportministeren

DM&E deltager i Færdselsgruppemøde med Transportministeren

I dag deltog Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) i et vigtigt Færdselsgruppemøde, afholdt på Ausumgaard. Mødet samlede repræsentanter fra landbrugserhvervet, herunder DM&E, og Transportminister Thomas Danielsen.

Formålet med mødet var at adressere de udfordringer, landbrugskøretøjer møder i forhold til de gældende færdselsregler. Især blev der fokuseret på problematikkerne omkring EU-typegodkendte traktorer og landbrugsmaskiner, hvor vi blandt andet fremhævede behovet for tilpasning af dansk lovgivning til EU-standarder.

I vores dialog med ministeren lagde vi vægt på:

  • Anvendelse af EU-typegodkendte traktorer: Vi understregede vigtigheden af, at Danmark accepterer de europæiske godkendelser, så landbrugsmaskiner kan køre lovligt på offentlig vej uden unødvendige restriktioner.
  • Tempo 40 ordningen: Vi fremhævede nødvendigheden af en løsning, der tillader landbrugskøretøjer at køre 40 km/t, som de er konstrueret til, hvilket vil øge både effektiviteten og sikkerheden i erhvervet.
  • Tilpasning af regler for bæltekøretøjer: Vi diskuterede de forældede danske regler for bæltekøretøjer, som bør erstattes med moderne EU-regler, der tager højde for nutidens teknologi.

Vi er særligt glade for den åbne dialog, vi oplevede i dag. Ministeren viste stor imødekommenhed over for vores synspunkter, og det giver os håb om, at vi sammen kan finde løsninger, der styrker rammebetingelserne for hele landbrugserhvervet.

Mødet var præget af en konstruktiv og fremadrettet samtale, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde med Transportministeriet og de andre aktører i gruppen. Vi er overbeviste om, at denne dialog vil være afgørende for at sikre, at vores branche har de bedst mulige rammer for at udføre vores arbejde.

Følg med i næste DM&E magasin for flere detaljer fra dagen!

Kontakt os

Få et hurtigt overblik over de fordele, du har glæde af som medlem af DM&E.